Bondsbibliotheek

De KNBF biedt in het pand in Houten onderdak aan de Bondsbibliotheek. De collectie van deze bibliotheek behoort mondiaal tot de top 10 en bevat bijna 40.000 filatelistische boeken, catalogi en tijdschriften. Daarnaast beschikt de Bondsbibliotheek in ruime mate over andersoortige filatelistische literatuur en informatie zoals veilingcatalogi, een historisch overzicht van postzegeltentoonstellingen in Nederland, adresgegevens van filatelistische bibliotheken en postmusea in het buitenland etc. Vraag ons waarnaar u op zoek bent en wij zullen u helpen.

Deze collectie is in de loop der jaren bijeengebracht door aankopen van de KNBF en door giften van gerenommeerde en enthousiaste filatelisten. Er komen nog dagelijks nieuwe publicaties bij.

bibliotheek

.

Catalogus weer online beschikaar

De catalogus van de bibliotheek is weer online! De bibliotheeksoftware staat niet meer lokaal in Houten, maar wordt door het Belgische Colibris gehost. Het is uiteraard volledig Nederlandstalig en biedt ook nieuwe mogelijkheden. De catalogus is via onderstaande link bereikbaar:
https://app.colibris.be/knbf/


Bezoek

De bibliotheek is elke woensdag van 10:00 tot 16:00 uur geopend voor bezoek. Graag wel vooraf melden dat u komt via keehtoilbib.[antispam].@knbf.nl

U kunt er terecht met al uw vragen op het gebied van filatelistische literatuur en u heeft de gelegenheid aan de leestafel boeken en tijdschriften in te zien. Dit biedt tevens een mooie kans om contact te leggen met medeverzamelaars.

 

Lenen

Leden van aangesloten verenigingen of van de NVPH kunnen bij de Bondsbibliotheek terecht met al hun vragen op het gebied van filatelistische literatuur en kunnen in de bibliotheek studeren of boeken lenen om thuis te lezen.

Voor het “Reglement van uitlening", zie onderdeel Reglement. Indien gewenst kunnen boeken en ingebonden jaargangen van tijdschriften aan u worden opgestuurd. Hiervoor worden portokosten in rekening gebracht. De reguliere uitleentermijn is vier weken.

Lees hier: Uitleenreglement bibliotheek

Contactgegevens: keehtoilbib.[antispam].@knbf.nl en telefonisch 030 - 3075 469