Vertaal met Google: english deutsch


U bent hier: Home » Verenigingen

Verenigingen

Is er een postzegelvereniging bij u in de buurt ? Bestaat er een postzegelvereniging voor de postzegels die u verzamelt ? Bent u op zoek naar medeverzamelaars met wie u postzegels kunt ruilen ?

In dit onderdeel van de website treft u overzichten aan van algemene, gespecialiseerde en jeugd postzegelverenigingen. Contactgegevens worden tevens weergegeven zodat u in contact kunt treden met een vereniging.

Als u lid bent van een postzegelvereniging kunt u tijdens verenigingsbijeenkomsten veelal postzegels kopen van c.q. ruilen met medeverzamelaars, naar postzegels speuren in “stuiver”-boeken, bieden tijdens een veiling, maar tevens thuis postzegels uitzoeken indien u gebruik maakt van de rondzenddienst. Daarnaast biedt een postzegelvereniging veelal de mogelijkheid om u te abonneren op nieuwe postzegel uitgiftes.

Maar, wellicht nog belangrijker, u komt in een gezellige sfeer bijeen met medeverzamelaars waarmee u informatie kunt uitwisselen, nieuwtjes aan de weet kunt komen, en geïnspireerd zult worden om uw postzegelverzameling verder uit te bouwen. De meeste verenigingen geven daarnaast nog een eigen clubblad uit.

De op dit onderdeel van de website weergegeven postzegelverenigingen zijn aangesloten bij de KNBF. Hierdoor kan een vereniging bijvoorbeeld bij de KNBF lezingen aanvragen of regelen dat een ervaren docent een cursus komt geven.

Meer info op het LEAFLET van de KNBF, vrij te downloaden en te gebruiken voor promotiedoeleinden: "PDF leaflet KNBF"