Vertaal met Google: english deutsch


U bent hier: Home » Diensten

Diensten

Bent u op zoek naar informatie over een postzegel? Wilt u zekerheid hebben of een stempel al of niet vals is? Wilt u een verenigingsavond gezelliger en leerzamer maken?

De KNBF kan u hierbij helpen. De KNBF verleent meerdere diensten aan aangesloten verenigingen en leden van deze verenigingen. In dit onderdeel van de website komen de volgende diensten aan bod:

  • Audio Visueel Centrum (AVC): het AVC stelt lezingen over allerlei filatelistische onderwerpen ter beschikking aan verenigingen.  De KNBF kan, indien gewenst, tevens een PC en een beamer ter beschikking stellen. Dit onderdeel van de website is alleen toegankelijk voor leden van bij de KNBF aangesloten verenigingen.
  • Filatelistische vorming: dit onderdeel van de KNBF coördineert meerdere cursussen. Het betreft de cursus Begeleiding bij Filatelie (BBF) om beginnende filatelisten wegwijs te maken in de wereld van de filatelie en de helpende hand te bieden bij het opzetten van postzegel verzamelingen. Daarnaast betreft het de workshop Begeleiding Beginnende Exposanten (BBE) om beginnende exposanten te helpen bij het tentoonstellen van hun collectie.
  • Verkoop van KNBF-postzegels: via de website worden door de KNBF uitgebrachte postzegelvelletjes verkocht. Indien u lid bent van een bij de KNBF aangesloten vereniging kunt u de postzegels tegen gereduceerd tarief aanschaffen. U dient hiervoor eerst op deze website in te loggen voordat u uw bestelling ingeeft.
  • BondsKeuringsDienst (BKD): de BKD verricht al meer dan 100 jaar keuringen van postzegels, post(waarde)stukken, afstempelingen en andere filatelistische objecten teneinde onder meer de echtheid hiervan vast te stellen. Belangrijk gegeven is dat de BKD onafhankelijk is van veilinghuizen, handelaren en dergelijke. De diensten van de BKD zijn tevens beschikbaar voor niet leden.
  • Verzekeringen: er kunnen verschillende verzekeringen worden afgesloten. Dit betreft  verzekeringen voor collecties op tentoonstellingen, rondzendingen en veilingmateriaal van verenigingen, en voor leden van bij de KNBF aangesloten verenigingen hun postzegelcollectie thuis.
  • Bondsinformatiebureau (BIB): het BIB houdt ter bescherming van de aangesloten verenigingen en hun leden een register bij van ongewenste personen die postzegelverenigingen en/of leden hebben benadeeld of zich op andere wijze hebben misdragen ten opzichte van de filatelie.
  • Bondsbibliotheek: de Bondsbibliotheek stelt  meer dan 10.000 filatelistische boeken, catalogi, tijdschriften en andere publicaties ter beschikking. Leden kunnen bij de Bondsbibliotheek terecht met al hun vragen op het gebied van filatelistische literatuur, kunnen in de bibliotheek studeren of boeken lenen om thuis te lezen.
  • Bondspas: de Bondspas geeft toegang tot filatelistische diensten en u geniet korting bij de aankoop van filatelistische artikelen en de afname van filatelistische diensten. Daarnaast geniet u van aantrekkelijke kortingen op allerhande niet filatelistische artikelen, diensten en activiteiten.
  • Hulpmiddelen voor bestuur:  dit onderdeel is alleen toegankelijk voor bestuurders van de bij de KNBF aangesloten verenigingen.
  • Sprekers: dit onderdeel geeft een overzicht van sprekers ten behoeve van een presentatie op bijvoorbeeld uw verenigingsavond.

 

Indien u nadere informatie wilt over diensten van de KNBF neemt u dan gerust contact met ons op (zie onderdeel Contact KNBF).