Vertaal met Google: english deutsch


U bent hier: Home » Diensten » Bibliotheek

Bibliotheek

Bent u op zoek naar achtergrondinformatie over een postzegel, een stempel, een briefkaart, een bepaalde route in de postgeschiedenis of naar iets anders wat de filatelie zo mooi maakt? Wilt u een artikel schrijven en heeft u behoefte aan aanvullende informatie? Overweegt u wellicht een nieuwe collectie op te zetten, maar overziet u het verzamelgebied nog niet helemaal?

Er zijn vele redenen om een bezoek aan de Bondsbibliotheek te brengen. De Bondsbibliotheek beschikt over een unieke verzameling filatelistische literatuur bijeengebracht door aankopen van de KNBF en door giften van gerenommeerde en enthousiaste filatelisten. Er zijn in totaal meer dan 10.000 boeken, catalogi, tijdschriften (zie onderdeel Tijdschriften) en andere publicaties over alle mogelijke landen en thema’s. Er komen nog dagelijks nieuwe publicaties bij (zie onderdeel Aanwinsten). U kunt er terecht met al uw vragen op het gebied van filatelistische literatuur en u heeft de gelegenheid aan de leestafel boeken en tijdschriften in te zien. Dit biedt tevens een mooie kans om contact te leggen met medeverzamelaars.

Indien u een of meerdere boeken en/of ingebonden jaargangen van tijdschriften wilt lenen, dan dient u eerst een “leespas” bij de Bondsbibliotheek aan te vragen (zie onderstaand). Voor het “Reglement van uitlening, zie onderdeel Reglement. Indien gewenst kunnen boeken en ingebonden jaargangen van tijdschriften aan u worden opgestuurd. Hiervoor worden portokosten in rekening gebracht. De reguliere uitleentermijn is vier weken.

Wilt u zeker weten of een boek aanwezig is voordat u langskomt, raadpleeg dan op voorhand de catalogus op de website (zie onderdeel Catalogus). Met dit hulpmiddel kunt u tevens zoeken naar boeken, tijdschriften, tentoonstellingscatalogi, artikelen en cd-roms over een bepaald onderwerp of van een bepaalde auteur. Daarnaast beschikt de Bondsbibliotheek in ruime mate over andersoortige filatelistische literatuur en informatie zoals veilingcatalogi, een historisch overzicht van postzegeltentoonstellingen in Nederland, adresgegevens van filatelistische bibliotheken en postmusea in het buitenland etc. Vraag ons waarnaar u op zoek bent en wij zullen u helpen. Wilt u op de computer publicaties lezen ga dan naar het onderdeel Digitale publicaties.

Indien u lid bent van een bij de KNBF aangesloten vereniging (op vertoon van uw Bondspas) of de NVPH, dan heeft u gratis toegang tot de dienstverlening van de Bondsbibliotheek. Wilt u met een groep komen, maakt u dan s.v.p. op voorhand een afspraak.

Bondsbibliotheek KNBF
Hoofdstraat 1
3741 AC Baarn

T: 06 336 876 75
E: bibliotheek@knbf.nl
W: www.knbf.nl

Openingstijden: elke woensdag van 10:00 – 17:00 uur.

Klik hier om het aanvraagformulier voor de leespas te downloaden